Terör örgütünden kan donduran katliam!

Düzenleyen:
Terör örgütünden kan donduran katliam!

DÜNYA Haberleri

Boko Haram şiddetinin hüküm sürdüğü Kamerun'da geçen hafta örgüt tarafından kaçırılan yaklaşık 40 balıkçının cesedi Çad Gölü'nde bulundu.

Kamerun'da Boko Haram'ın kaçırdığı balıkçıların cesetlerinin bulunduğu belirtildi. Askeri yetkili Jean Claude Nomo, geçen hafta ülkenin kuzeyinde kaçırılan 40'a yakın balıkçıya ait cesetlerin, Tubun Ali kasabası sakinleri tarafından Çad Gölü'nde bulunduğunu açıkladı.

CENAZELER AİLELERE TESLİM EDİLDİ

Nomo, güvenlik güçlerinin yaptığı incelemeler sonucu balıkçıların Kamerun, Nijer ve Çad uyruklu olduklarının belirlendiğini ve cenazelerinin, ailelerine teslim edildiğini ifade etti.

Örgüt, güvenlik güçlerinin rahatlıkla ulaşamadığı Çad Gölü'ne yönelik saldırılarını son zamanlarda arttırdı.

Boko Haram militanları geçen hafta Tubun Ali kasabasına düzenledikleri saldırıda 10 balıkçıyı öldürmüş, daha sonra komşu kasaba Darak'a saldırarak 40'a yakın balıkçıyı kaçırmıştı.

''SALDIRILARI KARŞILIK VERMEK AMACIYLA ARTTIRDILAR''

Uzmanlar, Boko Haram'ın saldırılarını, Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü'nün (FMM) operasyonlarına karşılık vermek amacıyla arttırdığını savunuyor.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...