NATO Rusya'ya karşı 4 tabur konuşlandıracak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
NATO Rusya'ya karşı 4 tabur konuşlandıracak

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO, Rusya’ya karşı Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya’da 4 tabur konuşlandırmaya ve siber alanı operasyonel alan olarak değerlendirmeye karar verdi.

NATO, Rusya’ya karşı Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya’da 4 tabur konuşlandırma kararına vardı.

Brüksel’deki NATO Karargahında gerçekleştirilen, NATO Savunma Bakanları toplantısının ilk günü sona erdi.

Türkiye’yi Savunma Bakanı Fikri Işık’ın temsil ettiği toplantıda NATO, hem Rusya’ya karşı atılacak adımları hem de gelecek ay yapılacak Varşova Zirvesi’nin gündemini belirledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerde NATO’nun caydırıcılığı ve savunmasının güçlendirilmesi için yeni önlemlerde mutabık kalındığını belirtti.

İttifakın, hazır kuvvetlerinin sayısını 3 kat arttırdığını ve acil müdahale kuvvetlerinin bir kaç gün içerisinde tüm üye ülkelerde görevlendirilmeye hazır durumda olduğunu anımsatan Soltenberg, Doğu Avrupa ülkelerinde 8 yeni karargah kurulduğunu söyledi.

Karadeniz için ek önlemler

Stoltenberg, NATO’nun ittifakın doğusundaki varlığını arttırma kararı aldığına dikkati çekerek, “NATO, dönüşümlü olarak Letonya, Litvanya, Estonya ve Polonya’ya 4 güçlü çok uluslu tabur konuşlandıracak. Aynı zamanda NATO, Karadeniz bölgesindeki savunma ve caydırıcılığını güçlendirmek için ek önlemler alacak. Bu net bir mesaj gönderiyor. Eğer, herhangi bir müttefikimiz saldırıya uğrarsa tüm ittifak bir bütün olarak karşılık verecek.” diye konuştu.

Stoltenberg, NATO’nun çatışma peşinde olmadığını belirterek, "Gerçekten Rusya’yla yapıcı bir diyalog istiyoruz ancak müttefiklerimizi her türlü tehdide karşı savunacağız.” dedi.

Bugünkü gündemlerinde aynı zamanda "siber alan" olduğunu da kaydeden NATO Genel Sekreteri, “Aynen hava, deniz ve karada olduğu gibi siber alanı da operasyonel bir alan olarak kabul etmeye karar verdik. Sanal savunma müşterek savunmanın bir parçası. Biz, siber saldırının 5. maddeyi tetikleyebileceği yani ortak savunmayı tetikleyebileceğine karar verdik.” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...