Rus hackerlar Trump hakkındaki araştırmaları ele geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus hackerlar Trump hakkındaki araştırmaları ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'deki Demokrat Parti'nin bilgisayarlarına giren Rus internet korsanlarının, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Trump hakkında yapılan araştırmaları ele geçirdiği bildirildi.

ABD medyasındaki haberlere göre, Demokrat Parti Ulusal Komitesi yetkilileri ve bazı siber güvenlik uzmanları, Rus internet korsanlarının veri tabanına girdiğini bildirdi. Bilgisayar korsanlarının, Demokrat Parti'nin sistemlerindeki tüm e-postalar ve yazışmalara da eriştiği belirtildi.

Washington Post gazetesi, Rus korsanların bir yıldır sisteme erişimlerinin bulunduğunu, bunun geçen hafta fark edilmesi üzerine tüm bilgisayar sisteminin temizlendiğini yazdı.

Erişilen veriler arasında Demokrat Parti'nin Trump hakkında yaptığı araştırmaların olduğu ancak mali bilgiler, bağışçıların isimleri ya da kişisel bilgilerin bulunmadığı açıklandı. Parti yetkilileri ve siber güvenlik uzmanları, sisteme yapılan sızmayı "geleneksel casusluk" olarak değerlendirdi.

"Ağ güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz"

Komite Başkanı Debbie Wasserman Schultz, yaptığı yazılı açıklamada, Rus korsanların sisteme girdiğini doğruladı. Schultz, korsanların girdiğini fark ettiklerinde hemen bir bilişim şirketini görevlendirerek ağ güvenliğinin sağlanmasına çalıştıklarını kaydetti.

Trump'ın siyasete yeni girmiş olması nedeniyle istihbarat birimlerinin nispeten az bilgi sahibi olduğu, mümkün olduğunca çok veri toplamaya çalışıldığı ifade edildi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) eski danışmanlarından Robert Deitz, bu tür istihbarat faaliyetlerinin hedefin eğilimlerini öğrenme amacı taşıdığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...