Libya'da sığınmacılara ateş açtılar

Libya'da sığınmacılara ateş açtılar

DÜNYA Haberleri

Libya sahil personelinin, Libya'dan çıkarak İtalya'ya ulaşmaya çalışan mültecilere ateş açtığı ortaya çıktı. Uluslararası AF Örgütü'nün raporuna göre, çok sayıda mülteci işkenceye maruz kalıyor, döverek ölüme terk ediliyor.

Uluslararası Af Örgütü, Libya sahil koruma personelinin, Libya'dan çıkarak İtalya'ya ulaşmaya çalışan mültecilere saldırdığını, onları dövdüğünü ve ateş açtığını ileri sürdü. Af Örgütü ayrıca çok sayıda mültecinin yakalandıktan sonra işkenceye maruz kaldığını bildirdi.
Kötü muamele tehdidi
Uluslararası Af Örgütü'nün Berlin'de yaptığı açıklamada, Libya Sahil Koruma personelinin Libya'dan çıkarak İtalya'ya ulaşmaya çalışan mültecilere denizde saldırdığı, onları dövdüğü ve ateş açtığı ileri sürüldü. Af Örgütü ayrıca Libya'dan kaçan mültecinin yakalandıktan sonra Libya'daki tutuklu merkezlerine konulduklarını, burada mültecilere işkence ve kötü muamale tehdidinde bulunulduğunu duyurdu. Uluslararası Af Örgütü yetkilileri, mültecilerin Libya'daki tutuklu evlerinde işkence ve kötü muamaleye maruz kaldığı yönünde ifade verdiklerini bildirdiler.
Mültecilerle dolu tekneyi kurtarmadı
Af Örgütü, Libya Sahil Koruma'ya bir keresinde batmakta olan ve içinde 120 kadar mültecinin bulunduğu bir tekneyi kurtarmadığı, zor durumdaki mültecilere yardım elini uzatmadığı suçlamasını da yöneltti. Af Örgütü yayınladığı raporlar doğrultusunda AB'nin mülteci sayısını sınırlı tutma hedefine yönelik Libya ile planladığı işbirliğini gözden geçirmesi gerektiğini de vurguladı. Af Örgütü uzmanlarından Magdalena Mughrabi, "AB'nin Libya ile sıkı işbirliğine girme planlarının Libya'yı insan hakları ihlallerinde daha da cesaretlendireceğini" söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...