Katil Esad ve alçak Rus güçleri sivilleri vurdu: 28 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Katil Esad ve alçak Rus güçleri sivilleri vurdu: 28 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Katil Esad güçleri ile Rus jetlerinin Şam, Halep ve İdlib'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere ''varil ve vakum'' bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu 28 kişi öldü, 55 kişi de yaralandı.

Suriye ordusu ile Rus jetlerinin Suriye'de başkent Şam, Halep ve İdlib'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere yönelik ''varil ve vakum'' bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu 28 kişinin öldüğü, 55 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait helikopterler ile Rus jetlerinin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Salihiyyin, Firedevs ve Salahaddin semti ile kentin Kafr Hamra beldesi ve Hreytan ilçesine ''vakum ve varil'' bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivil yaşamını yitirdi, 40 kişi yaralandı.

Rejime ait helikopterin İdlib'in el Bara köyüne düzenlediği varil bombalı saldırıda ise 8 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Saldırıda yaralananlar, bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldı.

İdlib ve Halep'teki saldırıda büyük maddi hasar oluştuğunu kaydeden yetkililer, Halep'teki bombardımanda çok sayıda aracın da zarar görerek kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Bu arada başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki yerel aktivistlerden Ammar el Buşi ise rejime ait savaş uçaklarının Şam'ın Şifoniye beldesine düzenlediği 15 hava saldırısında çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Buşi, savaş uçaklarının bombardımanında bazı yerlerde maddi hasarın meydana geldiğini ve bölgeden yoğun dumanların yükseldiğini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...