Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Clinton'ın oy oranları Trump'a karşı 2 haftadır yükselişte

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Clinton'ın oy oranları Trump'a karşı 2 haftadır yükselişte

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'deki 2016 başkanlık seçimlerinde, Demokrat Parti'nin olası adayı Clinton, anketlerde erkek ve beyaz Amerikalılar arasında önde bulunan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Trump'a karşı son iki haftadır yükselişe geçti.

ABD'deki 2016 başkanlık seçimlerinde, Demokrat Parti'nin olası adayı Hillary Clinton, anketlerde erkek ve beyaz Amerikalılar arasında önde bulunan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'a karşı son iki haftadır yükselişe geçti.

"The NBC News|SurveyMonkey"in en son anketinde toplam oy yüzdesiyle Trump'ın 7 puan önünde olan Clinton, Bloomberg anketi sonucunda da 12 puan Trump'ın üzerinde bulunuyor.

"The NBC News|SurveyMonkey"in Haftalık Seçim İzleme tarafından, 6-12 Haziran arasında, 9 bin 355'i kayıtlı seçmen olmak üzere, toplam 10 bin 604 Amerikalı'yla internet üzerinden bir anket gerçekleştirildi.

Ankette, "Bugün seçim olsaydı oyunu kime verirdin" sorusuna cevap verenler arasında yüzde 49 oy oranına sahip Clinton, yüzde 42 oy oranındaki Trump'a karşı 7 puan önde bulunuyor.

Ilımlı seçmenler arasında Trump'a karşı bir hafta içinde yüzde 7'lik bir artış sağlayan Clinton'ın, erkek ve beyaz seçmeler arasındaki önde bulunan Trump'la arasındaki farkı azalttığı görüldü. Ilımlı seçmenler arasında yüzde 58 oy oranına sahip Clinton, yüzde 33 oranındaki Trump'ın 25 puan üzerinde bulunuyor.

Geçen hafta içinde Trump, erkek seçmenler arasında yüzde 9 düşerken, Clinton'a karşı halen yüzde 50-41 oranında 9 puanlık bir üstünlüğü bulunuyor. Trump, Clinton'a karşı, beyaz seçmenler arasında da yüzde 50-41'lik oy oranıyla 9 puanlık bir üstünlüğe sahip.

Bloomberg anketinde de Clinton önde
"Selzer & Co. of West Des Moines"ın Bloomberg için 700'ü kayıtlı seçmen olmak üzere, toplam bin yetişkin arasında yaptığı ankette ise Clinton, Trump'a karşı yüzde 49-37 oranıyla 12 puanlık bir üstünlüğe sahip. Ankete göre "Libertarian Party" (Özgürlükçü Parti) başkan adayı Gary Johnson'un oy oranı ise yüzde 9 düzeyinde gerçekleşti.

Ankete katılanların yüzde 38'i DAEŞ'ten "derin endişe" duyduklarını belirtirken, Trump'ın terörle mücadelede Clinton'a karşı yüzde 50-45'e yüzde 5'lik bir üstünlüğü bulunuyor.

Bloomberg'in ülke genelindeki anketine katılanların yüzde 43'ü Clinton'a asla oy vermeyeceğini belirtirken, Trump'a asla oy vermeyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 55 olarak gerçekleşti.

Sanders, görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, yarışı henüz bırakmadığını belirterek, "Demokrat Parti'yi, işçileri ve düşük gelirli insanları temsil eden bir parti haline getirmek için verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"Donald Trump, ABD Başkanı olmaya kesinlikle uygun değil" ifadesini kullanan Sanders, Trump'ın başkanlık yarışında galip gelmemesi için elinden geleni yapacağı sözünü yineledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...