Enbar Valisi Ravi: Felluce'de 94 kişi katledildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Enbar Valisi Ravi: Felluce'de 94 kişi katledildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Enbar Valisi Suheyb er-Ravi, "Felluce'de sivillere yönelik bazı ihlaller tespit ettik. 643 kişi kayıp durumda ve 94 kişi de katledildi" dedi.

Irak'ta Enbar Valisi Suheyb er-Ravi, Felluce'yi terör örgütü DAEŞ'ten geri alma operasyonunun kolay olmadığını belirterek, kentte binden fazla militanı bulunan örgütün güçlü bir savunma oluşturduğunu söyledi.

Ravi, Felluce operasyonu ve kentteki sivillerin durumuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Felluce operasyonu kolay bir operasyon değildir. Burayı yaklaşık iki buçuk yıl önce ele geçiren DAEŞ, bu sürede elde ettiği imkanlardan dolayı şu an birliklerimize karşı güçlü bir savunma konumunda bulunuyor. Burada 1000'den fazla DAEŞ militanı var." dedi.

Felluce operasyonunda söz konusu bölgenin geniş bir alanı içermesi, sivilleri barındırması ve örgütün kazdığı çok sayıda hendek nedeniyle gecikme yaşandığını anlatan Ravi, Irak ordusunun belirlenen plan dahilinde yavaş da olsa operasyonu sürdürdüğünü kaydetti.

Sivillere yönelik ihlaller
Enbar Valisi Ravi, operasyona katılan Şii milis güçlerinden oluşan Haşdi Şabi'nin sivillere yönelik ihlallerde bulunduğunu vurgulayarak, "Felluce'de sivillere yönelik bazı ihlaller tespit ettik. 643 kişi kayıp durumda ve 94 kişi de katledildi. Başbakan liderliğinde kurulan komite, raporunu tamamladı. Bu rapor yakında yargı makamına teslim edilecek." diye konuştu.erde DAEŞ varlığından dolayı güvenlik sorunlarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...