Iraklı yetkililer Şii teröristlerin katliamını savundu

Düzenleyen:
Iraklı yetkililer Şii teröristlerin katliamını savundu

DÜNYA Haberleri

Haşdi Şabi milislerin Felluce’de Sünnilere yaptığı ve katliam ve işkenceyi, Irak hükümeti yetkilileri, “DAEŞ’liler sivillerin arasına sızmış, onları bulmak için işkence yapıyoruz” diye savundu

Irak Ordusu ve tamamı İranlı Şiiler’den oluşan Haşdi Şabi örgütünün, DAEŞ’in işgali altındaki Felluce’yi kurtarma operasyonu sırasında Sünni sivillere katliam ve işkence yaptıkları ortaya çıkmıştı. Iraklı yetkililer, işkenceleri savunmak için komik açıklamalarda bulundu. Haşdi Şabi’nin Felluce’de işlediği suçları “mecburen” diye değerlendiren Enbar Vilayeti Felluce bölgesi polis şefi Hadi Riyazac, “DAEŞ’li teröristler Sünni sivillerin arasına karışmış durumda. Kaçmaya çalışıyorlar. İşkence uygulayıp kimlerin terörist olduğunu belirliyoruz” açıklamasında bulundu. Haşdi Şabi’nin kadın- çocuk demeden yaptığı katliamları gözardı eden Riyazac’ın skandal yöntemleri savunmasına bir destek ise Felluce operasyonu komutanı Abdulvahap Saadi’den geldi. Saadi, “Evet tutuklamalar ve işkence gibi kötü muameleler olabiliyor. Ancak bunun sebebi DAEŞ’lilerin sivillerin arasına sızmış olmalarıdır. Bu tür uygulamalar şüpheleri ortadan kaldırana kadar devam edecektir” dedi. 
SİVİLLER KAYBOLUYOR!
Bu arada BM, Felluce operasyonunun başlamasının ardından şu ana kadar 643 Sünni erkek ve kadının kaybolduğunu açıkladı. Hazırlanan bir başka raporda ise, Saklaviya’nın Nuriyan bölgesinde 300 sivil Sünni’nin Şii Haşdi Şabi milislerince vahşice öldürüldüğü belirtildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...