Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Umarım muhalefet Cenevre'deki görüşmelere gelme kararı alır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Umarım muhalefet Cenevre'deki görüşmelere gelme kararı alır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye’deki muhalefetin Cenevre’de yeniden başlaması öngörülen görüşmelere katılma kararı almasını ümit ettiğini söyledi.

Steinmeier, başkent Berlin’deki Dışişleri Bakanlığı Konuk Evi Villa Borsig'de İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile yapacağı görüşme öncesinde düzenlenen ortak basın toplantısında, Suriye'ye ilişkin barış görüşmelerin Cenevre’de yeniden başlamasının önemine işaret etti.

Yeniden başlamasını istediği görüşmelerin bu bölümünde uluslararası toplumla yaptıkları ortak plan çerçevesinde bir geçiş hükümetinin oluşturulmasının ele alınacağını aktaran Steinmeier, gelecek dönemin çetin müzakerelerin yapılacağı bir dönem olacağını ifade etti.

"Umarım muhalefet Cenevre’deki görüşmelere gelme kararı alır." diyen Steinmeier, Birleşmiş Milletler BM Özel Temsilcisi'nin görüşmeleri başlatacağı uygun zamanı yakında bulacağını umduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Almanya ile birçok ortak görüşe sahip olduklarını belirterek, "Biz radikalizmi hepimiz için bir tehlike olarak nitelendiriyoruz. Almanya’da sığınmacı dalgası görülüyor. Almanya bundan etkilendi. Bunlar bölgemizdeki radikalizmin ve şiddet kullanımın bir sonucudur. Şiddet kullanımının sınır tanımadığına inanıyoruz. Bundan dolayı buna karşı küresel işbirliği yapılması lazım. Terörizm ve radikalizmle mücadelede siyasi çözümün bulunmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Askeri çözüm radikalizmle mücadelenin sadece bir parçası olabilir. Kapsamlı bir çözüm bulunmasına ihtiyaç var." dedi.

Zarif ve Steinmeier, daha sonra iftarda bir araya geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...