Trump Suriye'de 'güvenli bölgeler' istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump Suriye'de 'güvenli bölgeler' istiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de kasımda yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olması beklenen Donald Trump, Suriye'den göçün önlenmesi için bu ülkede "güvenli bölgeler" oluşturulmasını istedi.

ABD'de kasımda yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olması beklenen Donald Trump, Suriye'den göçün önlenmesi için bu ülkede "güvenli bölgeler" oluşturulmasını, masrafının da Körfez ülkeleri tarafından ödenmesini istedi.

Milyarder iş adamı Trump, seçim kampanyası çerçevesinde Atlanta'da yaptığı konuşmada, Suriye gibi çatışma bölgelerinden Avrupa'da, Almanya ve Belçika gibi ülkelere yaşanan göçün bu ülkelerde büyük sorunlara yol açtığını savundu.

Bunun ABD'de olmasını istemediğini söyleyen Trump, Suriye içinde "güvenli bölgeler" kurulması gerektiğini belirtti. Trump, "Bu büyük göçü görüyorsunuz. Bunu izlemek korkunç. Benim de herkes gibi büyük bir yüreğim var. Orada güvenli bölgeler oluşturmalıyız ve insanlara orada bakmalıyız." dedi.

Trump, bunun "insanlık için" yapılması gerektiğini belirtti, ayrıca bu noktada anlaşmacı bir anlayışın devreye girmesi gerektiğini dile getirdi.

"Bunu Körfez ülkelerine ödetmeliyiz"

Trump, "Bunu Körfez ülkelerine ödetmeliyiz. Muazzam miktarda paraları var. Ayrıca, orası onların bölgesi, onlara ödetmemiz gerek." diye konuştu.

Başkanlık yarışındaki rakibi muhtemel Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'a yüklenen Trump, Clinton'ı "ABD'ye kabul edilecek göçmen sayısını yüzde 550 artırmayı, göçmenler için milyar dolarlar harcamayı" planlamakla suçladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...