Trump'ın akreditasyon kararına Washington Post'tan rest

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump'ın akreditasyon kararına Washington Post'tan rest

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı Trump'ın, Washington Post gazetesinde çıkan bir haber üzerine akreditasyon uygulayacağı açıklamasına gazeteden yanıt geldi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın "yanlı haber yaptığı iddiasıyla" etkinliklerine almayacağını açıkladığı Washington Post gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Martin Baron, yaptıkları habercilikle gurur duyduklarını ve bu yolda devam edeceklerini belirtti. 

Washington Post Genel Yayın Yönetmeni Baron, yaptığı açıklamada, kararı "özgür ve bağımsız medyanın rolünü inkar etmekten başka bir şey değil" sözleriyle eleştirdi.

Seçim kampanyasıyla ilgili süreçleri aynı şekilde haber yapmaya devam edeceklerini ifade eden Baron, "Yaptığımız habercilikle gurur duyuyoruz ve bu yolda devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı. 

Trump, gazetenin pazartesi günkü sayısında "Donald Trump, Başkan Obama'yı Orlando saldırısı ile bağlantılandırmış gözüküyor" başlığıyla yer alan haber dolayısıyla bu kararı aldığını duyurmuştu.

Facebook hesabından yaptığı açıklamada Trump, "Obama'yı Orlando saldırısı ile ilişkilendirmiş" gibi gösterilmesine çok üzüldüğünü aktararak "Trump kampanyasıyla ilgili inanılmaz yanlış haberler yapan sahtekar Washington Post'un basın akreditasyonunu iptal ediyoruz" görüşünü aktarmıştı.

Trump, daha önce de BuzzFeed, Politico, Foreign Policy, Daily Beast ve Huffington Post gibi Amerikan kamuoyunda yakından bilinen medya organlarının basın akreditasyonlarını iptal etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...