İhvan'dan Mısır ordusuna 'Kışlaya dön' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İhvan'dan Mısır ordusuna 'Kışlaya dön' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), 1973 Arap-İsrail Savaşı'nın 43'üncü yılı dolayısıyla yapılan açıklamada Mısır ordusuna “Kışlaya dön” çağrısında bulundu.

İhvan tarafından yayımlanan “Ordu Komutanlarına” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hicri 10 Ramazan 1393, Miladi 6 Ekim 1973 tarihinde gerçekleştirilen savaşın bugün (hicri takvime göre) 44’üncü yıl dönümünü yaşıyoruz. Allah’ın inayeti neticesinde asker ve subayların tekbir sesleriyle Süveyş Kanalı’nın doğusuna geçilmiştir. Bu zaferin ardından Arap ve Müslümanların kendilerine güveni tekrar artmış, dünyadaki itibarları yükselmiştir. Ancak demokratik seçimlerle işbaşına gelen Mursi’nin askeri müdahale ile devrilmesinin ardından şartlar değişmiştir. Artık kışlalarınıza dönünüz."

Mısır ve Suriye orduları, ramazan ayının 10’una denk gelen 6 Ekim 1973 tarihinde, 1967 yılında İsrail tarafından işgal edilen toprakları geri almak için saldırıya geçmiş, İsrail'in Bar-Lev savunma hattını geçen Mısır birlikleri Süveyş Kanalı’nın 15 kilometre doğusuna kadar ilerlemişti.

Çatışmalar 26 Ekim 1973'teki ateşkesle son bulurken ABD’nin arabuluculuğundaki uzun süreli görüşmelerin neticesinde taraflar arasında 1979 yılında Camp David Antlaşması imzalanmıştı. Antlaşma gereği İsrail işgal ettiği Sina Yarımadası’ndan çekilirken, Mısır ise İsrail’i resmen tanımıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...