Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin Erdoğan'ı devirme projesi!

Düzenleyen:
ABD'nin Erdoğan'ı devirme projesi!

DÜNYA Haberleri

ABD'nin eski başkan yardımcısı Dick Cheney'nin ulusal güvenlik danışmanı John Hannah, ABD'nin Erdoğan'ı devirme projesini yazdı.

Günden güne büyüyen, Ortadoğu ve Avrupa'nın yıldızı haline gelmeye başlayan Türkiye'nin önünü kesmek için küresel güçlerin harekete geçtiği ortaya çıktı. John Hannah tarafından kaleme alınan ve Foreign Policy adlı haber sitesinde yayınlanan yazıda, Erdoğan için "başta ABD ve Orta Doğu ile Avrupa ve Türkiye için tehlikeli şahıs" gibi skandal ifadeler kullanıldı ve "Er ya da geç bir hesaplaşma günü yaşanacağını" yazdı.

İşte o yazıdan bazı satır başları;

"ZORLA BÖLÜNME!"

''Houston, bir sorun çıktı. Ciddi bir sorun. Türkiye yavaş yavaş ama engel olunamaz bir şekilde uçurumdan aşağı yuvarlanıyor. İşaretler gerçekten kötü. Despotluk. Terörizm. İç savaş. Ufukta, "müflis devlet" ve "zorla bölünme" gibi senaryolar görünüyor.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ ERDOĞAN BİTİRDİ" YALANI

Erdoğan'ın barış görüşmelerinin gerçekleştiği masayı devirerek PKK ile 90'ların çatışma ortamına geri dönmesinin ise ciddi bir eleştiri konusu olarak yansıtıldığı yazıda, Erdoğan'ın savaş ortamına geri dönmek için ısrar etmesinin Türkiye'nin demografik yapısına karşı bir saldırı niteliği taşıdığı belirtiliyor. 

'ABD TÜRKİYE'NİN DAEŞ'E DESTEK VERDİĞİNİ KABUL EDİYOR'

 Türkiye'nin son yıllarda DAEŞ'e verdiği desteği kesmesi ve anti-DAEŞ koalisyonunda yer alması için baskı gördüğü söylenen yazı bir anlamda Türkiye'nin DAEŞ'e olan desteğinin ABD nezdinde kabul gören bir iddia olduğunu da belirtmiş oluyor.

"ERDOĞAN TÜRKİYE VE ORTADOĞU İÇİN BÜYÜK RİSK"

Hannah'ın belirttiğine göre Erdoğan tam bir başarısızlık örneği ve hem Türkiye, hem orta doğu hem de Avrupa için mevcut durumuyla büyük bir risk faktörüne dönüşmüş vaziyette, aynı zamanda bölgedeki terör sorununu körükleyen kişi konumunda algılanıyor.

"TÜRKİYE'DE ASKERİ MÜDAHALE İHTİMALİ VAR" İDDİASI

Türkiye'de olası bir askeri mücadele riskinin bütünüyle ortadan kalkmadığını da vurgulayan Hannah, geniş bir popülariteye sahip olan Erdoğan'a karşı bu tip bir müdahalenin de olasılıklar dahilinde olduğunu, fakat PKK ile yeniden alevlendirilen savaş ortamı üzerinden Erdoğan'ın ordu ile taktiksel bir ittifak kurarak bu riski azaltma gayreti içerisinde olduğu ifade ediliyor. 

"ER YA DA GEÇ BİR HESAPLAŞMA GÜNÜ YAŞANMASI İHTİMAL DAHİLİNDE"

Makale şu çarpıcı paragraf ile son buluyor...

"Türkiye'nin Erdoğan sorunu, yıllardır inşa halinde. ABD yetkilileri, yıllardır sorunun korktukları kadar kötü olmadığını ya da meselenin kendi kendine hallolacağını ve böylelikle yeryüzündeki en önemli jeo-stratejik toprakların bir bölümü üzerine kurulu eski bir müttefik hakkında zor kararlar alma durumuyla karşı karşıya kalmaktan kurtulacaklarını umdular. Ancak ihtiyat galip gelmedi. Tersine, Erdoğan problemi giderek kötüleşiyor, metastas yapıyor (yayılıyor), ve ABD çıkarları için büyük tehlikeler yaşatmaya devam ediyor. Er ya da geç bir hesaplaşma günü yaşanması ihtimal dahilinde. ABD, zararlarını azaltma hazırlıklarına şimdiden başlamalı."

Kaynak: Foreign Policy

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...