Irak Ordusu, Felluce vilayet binasını DAEŞ'den geri aldı

Düzenleyen:
Irak Ordusu, Felluce vilayet binasını DAEŞ'den geri aldı

DÜNYA Haberleri

Haftalardır kuşatma altında tutulan DAEŞ'in elindeki kentte, özel terörle mücadele birlikleri şehir merkezindeki hükümet binalarına girmeyi başardı.

Irak'ta Ordu birlikleri, Şii milisler ve aşiret güçlerinin yaklaşık bir ay önce başlattığı Felluce operasyonunda, bugüne kadar gerçekleşen en önemli adım atıldı. Özel terörle mücadele birlikleri ve acil müdahale ekipleri hükümet binalarını geri aldı.

VİLAYET BİNASINA IRAK BAYRAĞI

Vilayet binasına çekilen Irak bayrağı, resmi televizyonun haber bültenlerinde yer aldı. Vilayet binasıyla birlikte polis, istihbarat ve ilçe meclisi binalarının da DAEŞ'den temizlendiği bildiriliyor.

Operasyonun komutanı Abdulvahap El Saadi, BBC'ye birliklerin erken saatlerde şehrin endüstri bölgesini de DAEŞ'den geri aldığını söyledi.

DAEŞ'İN EN UZUN SÜRE ELİNDE TUTTUĞU KENT

Bağdat'ın 50 kilometre batısındaki Felluce, halihazırda DAEŞ'in en uzun süre elinde tuttuğu kent. Ocak 2014'te terör örgütünün eline geçen kentte on binlerce sivil mahsur kalmıştı.

24 BİN KİŞİ KAÇMAYI BAŞARDI

Kurtarma operasyonunun başlamasıyla yaklaşık 24 bin Felluceli DAEŞ'den kaçmayı başardı. Ancak kaçanlardan bazılarına operasyona katılan Şii milisler tarafından işkence edildiği ortaya çıktı.

HALA BİNLERCE SİVİL DAEŞ'İN ELİNDE REHİN

DAEŞ'in kentteki çocukları canlı kalkan olarak kullandığı da BM raporlarına yansımıştı. Kentte halen binlerce sivil DAEŞ tarafından rehin tutuluyor.

"YILANIN BAŞI"

Başkent Bağdat'ın 50 kilometre batısında bulunan Felluce kenti, DAEŞ'in Irak içlerinde saldırılarını başlattığı yer olması nedeniyle "Yılanın Başı" adı ile anıyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...