Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den flaş iddiaya cevap! Desteklemiyoruz

Düzenleyen:
ABD'den flaş iddiaya cevap! Desteklemiyoruz

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Şam Cephesi sözcüsü Muhammed Ahmed'in iddialarını yalanladı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. Blinken, ABD-Türkiye ilişkileri, Suriye'deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Blinken, Şam Cephesi sözcüsü Muhammed Ahmed'in "ABD'nin hedefi, Azez-Cerablus bağlantısını sağlamak ve bu bölgeyi PYD'ye teslim etmek" iddialarına yanıt verdi.

‘ABD KÜRTLERİ KENDİ HALİNE BIRAKIP, ONLARIN KENDİ DEVLETİNİ KURMASINA İZİN VERECEK Mİ?'

''Ankara'nın temel endişesi bir Kürt koridoru ve Türkiye'nin güney sınırı boyunca özerk bir Kürt bölgesi oluşması ve bugün Suriyeli Kürtlerin özerk bir federasyon hazırlığında olduğuna dair haberler de gündeme geldi. IŞİD geriletilirse, ABD Kürtleri kendi haline bırakıp, onların kendi devletini kurmasına izin verecek mi?'' sorusuna

Bakan Yardımcısı Blinken: ''Hiçbir grubun Suriye'nin doğasını değiştirip kendi siyasi çıkarlarını ilerletmek adına Suriye'deki durumdan yararlanmasını desteklemiyoruz. Birleşik, toprak bütünlüğü korunan ve kendi birleşik milli egemenliğine sahip bir Suriye'den yanayız. Hedeflediğimiz amaç bu.'' cevabını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...