Felluce çevresinde çatışmalar devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Felluce çevresinde çatışmalar devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak güçlerinin geri aldığını ile sürdüğü ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin merkezine yakın bölgelerde DAEŞ militanlarıyla çatışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanlığında görevli general Hüseyin Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Felluce'de istikrarı sağlamaya kararlıyız. Başbakan ve İçişleri Bakanlığından sonsuz destek alıyoruz. DAEŞ'e ait bugün 10'a yakın bomba yüklü aracı imha ettik. Örgütle yer yer çatışmalarımız yoğun şekilde sürüyor." dedi.

Iraklı asker Seccad Kadım da "Felluce Köprüsü'ne doğru ilerlemeye çalışıyoruz. Moralimiz yüksek vatanımız için savaşıyoruz. Bugünkü çatışmalarda 2 teröristi etkisiz hale getirdik." diye konuştu.

Felluce'nin merkezine yakın ve ilçeyi ikiye bölen Felluce Köprüsü'nde DAEŞ bayrağının asılı olduğu görüldü. Iraklı güçler, stratejik öneme sahip bu köprüyü geri almak için DAEŞ militanlarıyla yoğun şekilde çatışıyor.

Felluce ve Saklaviyye'den 9 bin 931 aile göç etti

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce ve Saklaviyye'den, mayıstan bu yana 9 bin 931 ailenin göç ettiği bildirildi.

Göç ve Göç Edenler Bakanlığı yetkililerinden Amir Abbas Zuğeyr, AA muhabirine, Enbar'a bağlı bu iki yerden, Irak güçlerinin Felluce'de DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlar nedeniyle mayıstan beri 9 bin 931 ailenin göç ettiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...