HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Musul'dan 600 iç göçmen aile kaçtı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul'dan 600 iç göçmen aile kaçtı
Musul, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunan 600 iç göçmen ailenin Musul kentinden kaçmayı başardığını ve kendileri tarafından karşılandığını duyurdu.

Göç ve Göçmenler Bakanlığı'nın Erbil Temsilcisi Muhammed el Hüseyni tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımız Musul'un güney bölgesinden kaçan 600 iç göçmen aileyi karşılayıp, Mahmur ilçesinde bulunan Dibega Çadır Kampı'na yerleştirdi. Söz konusu ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için Erbil kentinden binlerce gıda paketi gönderildi." ifadelerine yer verildi.

Irak ordusunun Musul'un güneyindeki El-Kayyara nahiyesini DAEŞ'ten geri almak için Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'nin gözetiminde operasyon başlattığı bildirilmişti.

Savunma Bakanlığı Basın Danışmanı Muhammed el-Askeri, dün yaptığı açıklamada, operasyonun amacının Musul'un güneyinde yer alan ve stratejik konuma sahip askeri birimlerin güvenliğini sağlayan hava üssünün bulunduğu El-Kayyara nahiyesini geri almak olduğunu söylemişti.

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014 tarihinde ele geçirdiği Musul kentinin geri alınması için Irak Savunma Bakanlığı 24 Mart tarihinde operasyonun güney bölgesinden başladığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...