Koalisyon güçleri Münbiç'te DAEŞ hedeflerini vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Koalisyon güçleri Münbiç'te DAEŞ hedeflerini vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

CENTCOM, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Münbiç’teki DAEŞ noktalarının 9 yeni hava saldırısıyla hedef alındığını belirtti.

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Münbiç’teki DAEŞ hedeflerine 9 yeni hava saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, ABD önderliğindeki güçlerin dün Suriye’de bombardıman, savaş ve insansız hava araçlarıyla DAEŞ hedeflerine 16 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

DAEŞ’ten geri alınması için 1 Haziran’dan beri operasyonların sürdüğü Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’te 9 hava saldırısı gerçekleştirildiğe işaret edilen açıklamada, saldırılarda örgütün taktiksel üniteleri ile muharebe pozisyonlarının ve araçlarının kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada Suriye’deki diğer saldırıların ise Mera, Ebu Kemal, Rakka, Ayn Isa ve Deyru’z Zor yakınlarında düzenlendiği bilgisi verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...