Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meksika'da öğretmenler polisle çatıştı: 6 ölü, 100 yaralı

Düzenleyen:
Meksika'da öğretmenler polisle çatıştı: 6 ölü, 100 yaralı

DÜNYA Haberleri

Meksika'da polisin, Öğretmenler Sendikası üyelerinin düzenlediği protesto gösterisine müdahalesi kanlı bitti. Çıkan çatışmanın bilançosu: 6 ölü, 100'den fazla yaralı.

Meksika'da Öğretmenler Sendikası üyelerinin düzenlediği protesto gösterisinde öğretmenlerle polis arasında çıkan çatışmada 6 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı.

Meksika'da öğretmenler polisle çatıştı: 6 ölü, 100 yaralı

EYLEMCİLERİ DAĞITMAK İSTEYİNCE ÇATIŞMA ÇIKTI

Meksika'nın Oaxaca kentinde Öğretmenler Sendikası, eğitim reformunu, sendika liderlerinin kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanmasını protesto etmek için gösteri düzenledi. Polisin, Oaxaca kentinin güneyindeki otobanı trafiğe kapatan eylemcileri dağıtmak istemesinin ardından, polis ile öğretmenler arasında çatışma çıktı.

Meksika'da öğretmenler polisle çatıştı: 6 ölü, 100 yaralı

"SİLAHLI PROVOKATÖRLER, POLİSE VE EYLEMCİLERE ATEŞ AÇTI"

Polisin, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandığı olaylarda 6 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi de yaralandı. Gösterilerde polisin silah taşımadığını söyleyen Federal Polis, silahlı provokatörlerin eylemcilerle polise ateş açtığını ifade etti.

Meksika'da öğretmenler polisle çatıştı: 6 ölü, 100 yaralı

"PROTESTOLAR ŞİDDETE NEDEN OLUYOR"

Meksika Federal Polis Şefi Enrique Galindo, yaptığı basın toplantısında çıkan çatışmadan sendikayla bağı bulunmayan maskeli saldırganları sorumlu tutarken, saldırganların molotof kokteyli attığını ve hem polise hem de sivillere ateş ettiğini kaydetti. Galindo, bu tür protestoların şiddete neden olduğunu bildirdi.

"HAYATINI KAYBEDENLERİN ÇOĞU GENÇ"

Oaxaca Valisi Gabino Cue ise, hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmının genç olduğunu belirterek, sadece 2 kişinin sendikaya bağlı olduğunu dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Meksika Öğretmenler Sendikası lideri Ruben Nunez ve sendika arkadaşı Francisco Villalobos, yasadışı yollarla para topladığı ve kara para akladığı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı. Bu gelişmenin ardından ülke genelinde protestolar alevlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...