Güney Kıbrıs cayır cayır yanıyor

Düzenleyen:
Güney Kıbrıs cayır cayır yanıyor

DÜNYA Haberleri

Güney Kıbrıs’ta dün akşam saatlerinde Evrihu-Spilya-Sinaoros köyleri civarındaki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Güney Kıbrıs’ta, Evrihu-Spilya-Sinaoros köyleri civarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Dün akşam saatlerinde çıkan yangın henüz kontrol altına alınmadı. İtfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yunanistan’dan gelen ve adada bulunan Canadair tipi yangın söndürme uçakları Makenzi bölgesinden su ikmali yaparak yangın bölgesine doğru hareket etti. Rum ve İsrail hava araçları da, bu sabahtan itibaren alevlerle mücadele ediyor. Bölgede esen rüzgarlar itfaiyenin işini zorlaştırırken, rüzgarın alevleri güçlendirdiği bu nedenle söndürülen alanların da yeniden canlandırdığı aktarıldı. Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos bölgede bulunurken, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de bölgeye hareket etmesi bekleniyor.

YANGIN RUM BASININDA
Öte yandan, Rum gazeteleri de bugünkü haberlerinde Güney Kıbrıs’ta son 24 saattir ateşten bir çember içinde olduğunu yazdı. Simerini gazetesi “Kıbrıs Yanıyor” başlığıyla manşetten duyurduğu haberine iç sayfadan geniş yer verdi. Haberde, Rum İtfaiyesinin dün öğleden sonra Evrihu bölgesinde çıkan yangını kontrol altına almak için gece boyunca alevlerle mücadele ettiğini, yangının bütün Solea bölgesini ayağa kaldırdığını ve tedbir amaçlı olarak bölgedeki dört köyün boşaltıldığını yazdı.

Kurdali, Ay. İrini, Kannavia ve Spilya köylerinin tedbir amaçlı olarak boşaltıldıklarını kaydeden gazete, yangının karadan söndürülmeye çalışıldığını ve İsrail’in bir önceki gün Argaka’da çıkan yangının söndürülmesi için gönderdiği üç hava aracının da halen kontrol altına alınamayan yangın için seferber edildiğini kaydetti. Yangını söndürme çalışmalarına İngiliz üslerinde görevli helikopterlerin katıldığını da belirtti. Yunanistan’ın da yangına iki “Canadair” ve bir “C-130” uçağıyla katkıda bulunmasının istendiğini ve bunların da yangın söndürme çalışmalarına bugün katılmalarının beklendiğini kaydeden gazete, dün akşam İsrail’den daha fazla yardım talebinde bulunulduğunu belirtti.

Evrihu’da çıkan yangının yerleşim alanlarını da tehdit ettiğini, yangının yazlık evlerini de sardığını ve Trodos ile Platanya ormanlarına doğru ilerlediğini aktaran gazete, yangının insan faktöründen kaynaklandığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...