Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump kampanya müdürünün işine son verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Trump kampanya müdürünün işine son verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

​ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı Donald Trump'ın, genel seçim yarışına haftalar kala seçim kampanya müdürü Corey Lewandowski'nin görevine son verdiği bildirildi.

Trump'ın Demokrat Parti'nin olası adayı Hillary Clinton ve Özgürlükçü Parti'nin adayı Gary Johnson ile başlayacağı başkanlık yarışına haftalar kala, Lewandowski'nin işine son verildiği açıklandı.

Trump'ın sözcüsü Hope Hicks, kararı "yol ayrımı" kelimesiyle açıklarken, Lewandowski ile artık çalışmayacaklarını bildirdi. Sözcü Hicks, kampanya ekibinin "kendisine sıkı çalışma ve özverisinden dolayı müteşekkir" olduğunu belirtirken, Lewandowski'nin korumalar eşliğinde Trump Tower'dan ayrıldığı bildirildi.

Trump'a yakın kaynaklar ise kararın alınmasında, Lewandowski'nin Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi ve parti yöneticileriyle ilişkisinin zayıf olmasını neden gösterdi.

Cumhuriyetçi Parti yöneticisi Kevin Madden da Lewandowski'nin görevine son verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Haziranda kampanya müdürünü kovmak hiçbir zaman iyi bir şey değil" ifadesini kullandı. Madden, kampanyanın başta bağış toplama olmak üzere birçok konuda "ani bir değişim" gösterebileceğini belirtti.

Genel seçimlerle ilgili yapılan son anket sonuçlarına göre, Trump, Demokrat Parti'nin olası adayı Clinton'ın gerisinde bulunuyor.

Lewandowski'den boşalan görevi, Trump'ın daha önce kampanya başkanı ve baş stratejist olarak atadığı Paul Manafort'un üstleneceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...