Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da sığınmacılara yönelik saldırılar devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'da sığınmacılara yönelik saldırılar devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya’da Federal Suç Dairesi Kriminal Suçlar Direktörü Marc Schmitz, 2016 yılının ilk yarısında sığınmacılara karşı işlenen şiddet eylemlerinin sayısının çok yüksek olmasının ürkütücü olduğunu söyledi.

Schmitz, Alman medyasında yer alan haberlere göre, Erfurt kentinde düzenlenen bir toplantıda, Almanya’da 2016'nın ocak ayından haziran ayının ortasına kadar sığınmacı yurtlarına yönelik 563 suçun işlendiğini belirterek, bunların 51'nin kundaklama olduğunu ifade etti.

Bunun yanı sıra sığınmacı yurtlarının dışında, kamuya açık yerlerde de sığınmacılara karşı 147'si şiddet eylemi olmak üzere 824 suçun işlendiğine işaret eden Schmitz, "Bu yılın ilk yarısında şiddet eylemlerinin sayısının çok yüksek olması ürkütücü." değerlendirmesinde bulundu.

Schmitz, sığınmacılara yönelik saldırıların bu yılın ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüksek olduğunu belirterek, gelecek aylarda bu saldırıların artıp artmayacağı konusunda ise şimdiden bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

Almanya'ya bu yıl, geçen yıldan daha az sığınmacının geldiğini ancak ülkede 1 milyondan fazla sığınmacının yurtlarda ve evlerde kaldığını anımsatan Schmitz, böylelikle potansiyel saldırı hedeflerinin de yüksek olduğuna işaret etti.

Schmitz, sığınmacı konularıyla ilgilenen siyasetçi, belediye başkanı veya polis gibi resmi görevlilere karşı da bu yıl 202 saldırının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Sığınmacı yurdunu kundaklayan kişiye 3 yıl, 3 ay hapis cezası

Öte yandan, yaklaşık 6 ay önce bir sığınmacı yurdunu kundaklamaktan yargılanan bir kişi Gera Eyalet Mahkemesince 3 yıl, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin kararında, 2015'in aralık ayına sığınmacı yurdunun merdiven boşluğunda bulunan çocuk arabalarını ateşe veren kişinin yabancı düşmanlığı güdüsüyle hareket ettiği belirtildi.

Olayda, aralarında 2 aylık bir bebeğin de bulunduğu 9 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...