Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Nükleer denemeleri yasaklayan anlaşmayı imzalayabiliriz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Nükleer denemeleri yasaklayan anlaşmayı imzalayabiliriz'

DÜNYA Haberleri  / AA

​İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin uygun bir vakitte nükleer denemeleri yasaklayan anlaşmayı imzalamaya hazır olduğunu belirtti.

İsrail Kamu Radyosu'nda yer alan habere göre, Başbakan Netanyahu, Kudüs'te Kapsamlı Nükleer Denemelerin Yasaklanması Anlaşması Örgütü (CTBTO) Yönetici Sekreteri Lassina Zerbo ile bir araya geldi.

Netanyahu, görüşme sırasında ülkesinin uygun bir vakitte prensip olarak nükleer denemeleri yasaklayan anlaşmayı imzalamaya hazır olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

CTBTO Yönetici Sekreteri Lassina Zerbo, Netanyahu ile görüşmesinden sonra AP'ye yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun ülkeyi nükleer denemeleri yasaklayan anlaşmayı onaylamaya hazırladığını bildirmişti.

CTBTO verilerine göre Ortadoğu'da İsrail ile İran ve Mısır söz konusu anlaşmayı henüz onaylamadı.

19 Kasım 1996'da imzaya açılan Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Anlaşması'nın (CTBT) yürürlüğe girebilmesi için ABD, Çin, İsrail, İran, Kuzey Kore, Mısır, Hindistan ve Pakistan'ın imzalayıp onaylaması halinde yürürlüğe girecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...