HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'NATO DAEŞ ile mücadelede daha doğrudan bir rol üstlenecek'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'NATO DAEŞ ile mücadelede daha doğrudan bir rol üstlenecek'
Nato, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, NATO’nun terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında yakın zamanda daha doğrudan bir rol üstleneceğini bildirdi.

Carter, düşünce kuruluşu Yeni Amerikan Güvenliği Merkezinin yıllık konferansında konuştu.

DAEŞ’e karşı yürütülen uluslararası kampanya hakkında bilgi veren Carter, NATO’nun da örgütle mücadele çabalarına kısa süre içinde daha fazla katkı sunacağını söyledi. Carter, “NATO ittifak olarak DAEŞ karşıtı kampanyada yakın gelecekte daha doğrudan bir rol üstelenecek. İlk önce AWACS’larla katkı sunacak. Ürdün’den ziyade Irak içerisinde eğitim verecek ve Irak’ın savunma kapasitesinin inşasına yardım edecek.” dedi.

Ege Denizi'ndeki mücadeleye gemi desteği

NATO’nun, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu göçmen ve sığınmacı krizindeki gayretlerine değinen Carter, ittifakın Ege Denizi'nde insan kaçakçılığını önlemek ve sığınmacı akınının kontrol altına alınması için yürüttüğü çabalara ABD'nin de gönderdiği USNS Grapple gemisiyle destek vereceğini kaydetti.

DAEŞ karşıtı koalisyon ülkelerinin savunma bakanları toplanacak

Ashton Carter, DAEŞ’e karşı mücadele kapsamında uluslararası koalisyonda yer alan ülkelerin savunma bakanlarıyla gelecek ay başkent Washington’da bir araya gelecekleri bilgisini verdi. Carter, toplantıda Irak ve Suriye’deki mücadeleye ilişkin gelecekte atılacak adımların ele alınacağını dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...