Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'da gelirler düşmeye devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'da gelirler düşmeye devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya’da harcanabilir gelirlerin bu yılın mayıs ayında yıllık bazda yüzde 5,7 düştüğü bildirildi.

Rusya Federal İstatistik Dairesi (ROSSTAT) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede harcanabilir gelirler bu yılın mayıs ayında yıllık bazda yüzde 5,7 azalırken, aylık ortalama maaş ise aynı dönemde bir önceki yılın mayıs ayına göre yüzde 6,2 artarak 36 bin 570 rubleye yükseldi.

Açıklamada, Rusya’daki işsizlik oranının bu yılın mayıs ayı itibarıyla 4,3 milyon kişiyle yüzde 5,6 oranında gerçekleştiği, aynı dönemde geçtiğimiz yılın mayıs ayına kıyasla ülkedeki işsiz sayısında yüzde 0,3’lük artış olduğu kaydedildi.

Perakende satış gelirlerinin ise bu yılın mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1’lik düşüşle 2,2 trilyona gerilediğinin belirtildiği açıklamada, bu yılın ocak-mayıs döneminde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,7’lik düşüşle 10,9 trilyon rublelik perakende satış geliri elde edildiğine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...