Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Myanmar'a Rohingya çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Myanmar'a Rohingya çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinde yaşayan Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı "sistematik ayrımcılık" ve insan hakları ihlallerinin insanlığa karşı suç sayılabileceğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinde yaşayan Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı "sistematik ayrımcılık" ve insan hakları ihlallerinin insanlığa karşı suç sayılabileceğini bildirdi. 

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Arakan'da yaşayan Rohingya Müslümanlarına ve diğer azınlıklara yönelik insan hakları ihlallerini ortaya koyan raporunu açıkladı.

Ülkedeki varlığı reddedilen ve vatandaşlık hakları verilmeyen Rohingyaların siyasi haklarından sağlık ve eğitimden mahrum kaldığı, zorla çalıştırıldığı, cinsel şiddete uğradığı belirtilen raporda, "Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı sistematik ayrımcılık ve insan hakları ihlalleri insanlığa karşı suç sayılabilir." ifadesine yer verildi.

30 bin Rohingyalı çocuk okula gidemiyor

Raporda,120 bin Rohingya ve Kaman Müslümanlarının hala kamplarda yaşadığına ve 30 bin çocuğun okula gidemediğine dikkat çekilerek, Rohingya Müslümanlarına karşı aşırı milliyetçi Budistler tarafından sergilenen ve giderek artan nefret ve dini hoşgörüsüzlüğün endişe verici olduğu belirtildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin ise Rohingya Müslümanları ve diğer azınlıkların maruz kaldığı ayrımcılığa ve insan hakları ihlallerine son verilmesi için Myanmar Hükümeti'ne somut adımlar atması çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...