Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Venezuela'da muhalefet referandum için 1,8 milyon imza topladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Venezuela'da muhalefet referandum için 1,8 milyon imza topladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun görevden alınması için referandum yapılması talebiyle 1,8 milyon kişiden imza toplayan muhalefet, bu imzalardan 200 binini teyit etmeye çalışıyor.

Ulusal Seçim Konseyi (CNE), muhalefet partileri tarafından mayıs ayında toplanan 1,8 milyon imzanın 650 bininin geçersiz olduğunu, 200 bininin de imza sahipleri tarafından cuma gününe kadar doğrulanması gerektiğini açıkladı.

Açıklamaya tepki gösteren muhalefet partileri, CNE'yi referandumu gelecek yıla ertelemek için süreci sabote etmekle suçladı. Binlerce kişi, imzalarını teyit etmek için ilgili merkezlere akın etti.

Eski devlet başkanı adayı Henrique Capriles, "Ülke genelinde imzaların teyidi için düzenlenen işlem, saat 08.00’de başladı. Halkımız, saat 06.00'da merkezlerin önünde toplanarak ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi." diye konuştu.

CNE, kesinleşen imzaları 26 Temmuz'a kadar gözden geçirerek son kararını açıklayacak.

Yeterli sayıda imzanın geçerli sayılması durumunda muhalefetin, ikinci bir dilekçeyle en fazla 3 gün içinde ya 3,9 milyon imza ya da kayıtlı Venezuela seçmeninin yüzde 20'sinin imzasını toplaması gerekiyor.

Maduro'nun görev süresi, 2017'de sona eriyor.

Muhalefet partileri ise ülkedeki ekonomik ve siyasi krizden sorumlu tuttukları devlet başkanının bir an önce görevden ayrılmasını ve erken seçime gidilmesini istiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...