Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eyfel bir kez daha Türk bayrağına bürünebilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eyfel bir kez daha Türk bayrağına bürünebilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) kapsamında Eyfel Kulesi, taraftar desteğiyle bugün de Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırılabilir.

A Milli Takım, bu akşam TSİ 22.00'de Lens kentinde oynayacağı Çek Cumhuriyeti ile grubundaki üçüncü maçına çıkacak ve şampiyonaya devam edip edemeyeceği bu maç neticesinde belli olacak.

O gün maçı olan ülkeler arasında Twitter üzerinden yapılan yarışmada iki kez Eyfel Kulesi'nin ışıklandırılmasını sağlayan taraftarlar, bugünkü maç öncesinde kulenin Türk bayrağı renkleriyle ışıklandırılması için TSİ 12.00 itibarıyla yüzde 22 oranında destek sağladı.

Türkiye, bu oranla, yüzde 22,8'er oranda desteğe sahip olan Almanya ve Hırvatistan'ın ardından üçüncü durumda.

Ay-yıldızlılar, genel sıralamada da yüzde 21,3'le zirvede bulunuyor.

Eyfel Kulesi, şampiyona boyunca sosyal medya platformu Twitter'da yürütülen kampanya çerçevesinde, her gün maçı olan ülkeler arasında son maç bitiminden 10 dakika sonra en çok destek alan ülke takımının renkleriyle ışıklandırılıyor.

Kule, 15 dakika boyunca seçilen takımın renkleriyle aydınlanıyor. Her maç günü ayrıca kule üzerinde asılı bulunan topa da en çok destek alan ülkenin bayrağı projeksiyonla yansıtılıyor.

Türkiye, şampiyonada bugüne kadar oynadığı maçlar sonrasında Twitter'daki yarışmada iki kez birinci olarak, kuleyi kendi renkleriyle ışıklandırmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...