Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UNICEF'ten Almanya'ya 'sığınmacı' eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
UNICEF'ten Almanya'ya 'sığınmacı' eleştirisi

DÜNYA Haberleri  / AA

UNICEF Almanya şubesinin hazırladığı raporda, Almanya'daki sığınmacı çocukların yaşam şartlarına ilişkin eleştirilerde bulunuldu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Almanya şubesinin hazırladığı raporda, Almanya'daki sığınmacı çocukların yaşam şartlarına ilişkin eleştirilerde bulunuldu.

Raporda, sığınmacı çocukların durumunun özellikle sağlık ve eğitim konularında aynı yaştaki Alman çocuklarından daha kötü olduğu belirtildi.

UNICEF'in, Almanya’daki sığınmacı çocukların mağdur edildiğine ve haklarının uygulanmasında eksikliklerin bulunduğuna 2014’ten beri dikkat çektiğinin anımsatıldığı raporda, bu eksikliklerin sığınmacı krizi sırasında daha da arttığı vurgulandı.

Raporda, hükümet, eyaletler ve yerel yönetimler ile toplumun gösterdiği çabalarla sığınmacıların acil ihtiyaçlarının yerine getirilmeye çalışıldığı belirtilerek "Ancak son aylardaki birçok gelişme çocuk hakları açısından endişeye sebep veriyor." ifadesi kullanıldı.

Bu gelişmelere dikkat çekilen raporda, çocukların ve gençlerin ilk kabul merkezlerinde kalış sürelerinin en fazla 3 ay olması gerekirken bu sürenin belirgin bir şekilde uzadığı kaydedildi.

Bu merkezlerdeki sağlık şartlarının çoğunlukla yetersiz kaldığı vurgulanan raporda, buralarda özel yaşam alanlarının çok az olduğuna, birçok yerde de çocuklara ve kadınlara karşı şiddet kullanılmasının önlenmesine yönelik düzenlemelerin bulunmadığına işaret edildi.

Kabul merkezlerinde uzun süre kalan çocukların okul ve kreşlere uyumunun geciktiği belirtilen raporda, mülteci statüsü alma şansı çok fazla olmayan sığınmacı ailelerin çocuklarının durumundan özellikle endişe duyulduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...