'Suriye görüşmeleri çatışmalar artarken ve siviller ölürken olmaz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye görüşmeleri çatışmalar artarken ve siviller ölürken olmaz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Suriye görüşmelerinin çatışmalar artarken ve siviller açlıktan ölürken devam edemeyeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Son haftalarda bir eğilim görüyoruz; kuşatma altındaki bölgeler, ya insani yardım ulaştırılmadan önce ya da ulaştırıldıktan sonra bombalanıyor." dedi.

BM Genel Kurulu'nu telekonferans yoluyla bilgilendiren de Mistura, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılmasında ilerleme kaydedildiğini, ancak henüz arzu edilen seviyeye gelinemediğini ifade etti.

Kuşatma altındaki 16 bölgeye insani yardım ulaştırıldığını belirten de Mistura, "Son haftalarda bir eğilim görüyoruz; kuşatma altındaki bölgeler, ya insani yardım ulaştırılmadan önce ya da ulaştırıldıktan sonra bombalanıyor." dedi.

"Suriye görüşmeleri çatışmalar artarken devam edemez"

Rusya ve Kahire'de teknik görüşmelerin yapıldığını ve bir sonraki görüşmenin Riyad'da olacağını bildiren de Mistura, "Suriye görüşmeleri çatışmalar artarken ve siviller açlıktan ölürken devam edemez." diye konuştu.

De Mistura, Suriye'deki krize askeri çözümün ise söz konusu dahi olamayacağı ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...