Biden'dan Obama'nın Suriye politikasını eleştiren diplomatlara tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Biden'dan Obama'nın Suriye politikasını eleştiren diplomatlara tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Dışişleri Bakanlığında görev yapan ve Obama'nın Suriye politikasını eleştiren bir yazı kaleme alan 51 diplomatı eleştirdi.

Amerikan CBS kanalına verdiği mülakatta Biden, ABD Başkanı Barack Obama'nın ve kendisinin, diplomatların tüm görüşlerine açık olduğunu ancak 51 diplomatın imza attığı bildirinin Suriye'de faydalı sonuçlar doğuracak bir eylem olmadığını savundu.

Biden, Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi ve sorunların çözülmesi için tek bir çözüm olmadığını belirtti.

Diplomatların "Esed rejimine karşı askeri güç kullanılması gerektiği" yönünde çağrıda bulunduğunu hatırlatan Biden, "askeri müdahalenin doğru yöntem olmadığını" ifade etti.

Bildiride somut ve kapsamlı herhangi bir önerinin olmadığını da savunan Biden, kendisinin Suriye gibi Libya'ya müdahaleye de karşı olduğunu ve bir kişinin gitmesinin sorunları çözmediğini kaydetti.

ABD'li 51 orta ve üst düzey diplomat, yayınladıkları bildiride ABD yönetimini Suriye'de Esed rejimine karşı "bir şey yapmamakla" eleştirmiş ve Şam yönetimine karşı askeri müdahale çağrısı yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...