HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rus uçakları Halep'i fosfor bombasıyla vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus uçakları Halep'i fosfor bombasıyla vurdu
Rusya, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus ordusuna ait savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere "fosfor bombasıyla" saldırdı.

AA muhabirine konuşan Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Esen Sabağ, Rus ordusuna ait uçaklarının, muhaliflerin kontrolündeki Anadan ve Hreytan ilçesi ile Kafr Hamra ve Maret el-Artik beldelerindeki yerleşim yerlerine dün gece fosfor bombasıyla saldırdığını belirtti.

Halkın bölgeden kaçarak ya da evlerin bodrum katlarına sığınarak bombalardan korunmaya çalıştığını aktaran Sabağ, "Rus jetleri iki gündür aynı bölgelere fosfor bombalarıyla saldırıyor. Bombalar adeta yağmur gibi başımıza yağıyor. Tek tesellimiz saldırılarda can kaybının yaşanmamasıdır.'' dedi.

Daha önce vakum ve misket bombalarıyla yerleşim yerlerini vuran Rus ordusunun son zamanlarda fosfor bombası kullanmaya başladığını kaydeden Sabağ, Halep'e düzenlenen yoğun saldırıların ardından on binlerce insanın daha güvenli bölgelere göç ettiğini aktardı.

Beyaz fosfor olarak da adlandırılan bombalar atıldığı yerde etrafa saçılarak uzun süre yanmaya devam ediyor ve bunu soluyan kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açıyor. Nihai etki açısından napalm bombası ile eş tutulan fosfor bombaları, yakıcı etkisi sebebiyle tank ve benzeri zırhlı araçları imha etmek için kullanılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...