HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB'den Türkiye'deki Suriyelilere165 milyon avroluk destek paketi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB'den Türkiye'deki Suriyelilere165 milyon avroluk destek paketi
Ab, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Birliği (AB), Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik yeni projeler için 165 milyon avroluk destek paketi açıkladı.

AB Komisyonu, Suriye krizine yönelik kurulan AB Bölgesel Güven Fonu’nun, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik yeni projeler için 165 milyon avroluk destek paketi başlatma kararı aldığını duyurdu.

Paketle Türkiye’de bulunan Suriyelilerin eğitimlerine ve Türkiye’nin güney illerindeki su ve kanalizasyon tesislerinin genişletilmesine yönelik projelere destek sağlanacağı, projelerde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Avrupa Yatırım Bankası gibi kurumların Türk yetkililerle çalışacağı belirtildi.

Suriyeliler için kurulan AB Bölgesel Güven Fonu’na şimdiye kadar toplam 730 milyon avro kaynak aktarıldı. Bu miktarın 640 milyon avrosu AB bütçesinden, 69 milyon avrosu ise 21 AB ülkesinden sağlandı. Türkiye de bu fona 25 milyon avro destek verdi. Fonla özellikle Türkiye, Ürdün ve Lübnan’da bulunan Suriyelilere yönelik çeşitli projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...