ABD'den Felluce'den kaçanlara yardım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den Felluce'den kaçanlara yardım

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin, Irak hükümetine bağlı güçler ile terör örgütü DAEŞ arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'den kaçanlar için 20 milyon dolar yardımda bulunduğu bildirildi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Washington'un, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) çağrısı üzerine Felluce'den kaçan on binlerce sivilin acil ihtiyaçları için 20 milyon dolar yardım yaptığı belirtildi.

Söz konusu yardımın, bu yıl açıklanacak büyük insani yardım paketinden bir parça olduğu aktarılan açıklamada, Irak'ta 2014'ten bu yana 3 milyon 300 bin vatandaşın göç etmek zorunda kaldığı ve bu rakamın daha da artmasından endişe edildiği ifade edildi.

BMMYK, Irak güçleri ile DAEŞ arasında bir ay önce başlayan çatışmalar nedeniyle Felluce'den şu ana kadar 85 binden fazla kişinin kaçtığını açıklamıştı.

Enbar İl Meclisi üyesi Muhammed Yasin ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıtlarında şu ana kadar Felluce'den el-Amiriye nahiyesi ve el-Halidiye kentine göç edenlerin sayısının 100 bin civarında olduğunu kaydetti.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...