Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama: Irak'ta denedik olmadı

Düzenleyen:
Obama: Irak'ta denedik olmadı

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama, 51 diplomatın kendisine yöneltilen Suriye eleştirisinin yeni olmadığını kaydetti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Bush'un 2003'de Irak'ı işgal ettiği ve bunun ABD için iyi sonuçlar doğurmadığı belirtilirken Suriye'de de aynı senaryonun gerçek olmasından duyulan endişe ifade edildi.

Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanlığındaki 51 diplomatın, yönetimin Suriye politikasına ilişkin getirdikleri önerilerinin yeni olmadığını bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanlığında görev yapan orta ve üst düzey çok sayıdaki diplomatın ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye politikasını eleştiren bildirilerine ilişkin soruları yanıtladı. Şam yönetimine karşı askeri müdahale çağrısını da içeren bildirideki önerilerin daha önce de ele alındığına dikkati çeken Earnest, şunları söyledi:

Daha önce de konuşuldu
“Bunlar daha önce de göz önünde bulundurulmuştu. Başkan Obama, Suriye'de askeri çözümün bir şekilde başarılı olabileceğine dair ABD'nin mantıksız değerlendirmede bulunmayacağına emin olmak istiyor. ABD bunu Başkan Bush 2003 yılında Irak'ın işgal emrini verdiğinde denedi ve bu, ülkemizin çıkarları için iyi sonuçlar doğurmadı. Başkan Obama bundan kaçınmak istiyor.”
Earnest, Obama'nın herhangi bir alternatifi göz önünde bulundurma veya uygulamada başarısızlığa uğradığının söz konusu olmadığına değinerek, “Güvenli bölge dışında spesifik bir öneri sunan kimse olmadı. Başkan da bunun (güvenli bölge) niçin iyi bir fikir olmadığını net bir şekilde izah ettiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Suriye'de DAEŞ'i ortadan kaldırmak için öncelikle Esed yönetiminin hedef alınması gerektiğini belirten bakanlık çalışanları, Obama'nın Suriye politikasını ağır şekilde eleştiren bir yazı kaleme almıştı. Yazıda, Rusya'nın ABD tarafından eğitilen muhaliflere saldırdığı ve Esed rejiminin hiçbir anlaşmaya uymadığına dikkat çekilirken, Rusya ve Suriye yönetiminin bu tavrına karşı ABD'nin daha fazla güç göstermesi gerektiği vurgulanmış, rejime yönelik askeri müdahaleden bahsedilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...