Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'ye göre en büyük insani kriz Musul'da yaşanacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'ye göre en büyük insani kriz Musul'da yaşanacak

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, Musul operasyonunun başlamasıyla birlikte, dünyada bu yılki en büyük insani krizin Musul'da meydana geleceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, Musul operasyonunun başlamasıyla birlikte, dünyada bu yılki en büyük insani krizin Musul'da meydana geleceğini söyledi.

Grande, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı bünyesindeki "Krizlerle Mücadele Ortak Koordinasyon Merkezi" tarafından Erbil kentindeki Saad Abdullah Konferans Salonu'ndan gerçekleştirilen panele katıldı.

Panelin ardından basın açıklaması yapan Grande, panelde, Musul'daki iç göçmenlerin karşılanması ve temel ihtiyaçlarının giderilmesi için hazırlanan planların görüşüldüğünü belirtti.

Kentin geri alınması sırasında meydana gelebilecek tüm kriz senaryolarının ilk kez detaylı şekilde ele alındığını aktaran Grande, şunları ifade etti:

"Musul'daki iç göçmenlerin karşılanması için hazırlan plan çok pragmatik bir şekilde konuşuldu. Kürdistan Bölgesi, uluslararası toplumların desteğiyle, bu çatışmada mağdur olan veya zarar görenleri karşılama görevini üstlenecek. BM'ye göre Musul operasyonunun başlamasıyla birlikte, bu yılki en büyük insani kriz Musul'da meydana gelecek."

IKBY'nin söz konusu krizle başa çıkmak için şimdiden hazır konumda olduğunu söyleyen Grande, "Bu krize yönelik çalışmalarının devam etmesi takdire şayandır. Musul krizinde BM olarak Kürtlerin yanında olduğumuzu ve onlara destek vereceğimizi açık bir şekilde beyan ettik. Söz konusu krize karşı BM ve Kürdistan'ın farklı planları var ancak önemli olan bu konuda ilk adımın atılmasıdır." diye konuştu.

Krizlerle Mücadele Ortak Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Hoşeng Muhammed ise operasyonun başlamasından sonra altı aylık süre içinde 400 bin kişinin barınma ve tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için ilk etapta 275 milyon dolara ihtiyaç olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...