Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Felluce'den 70 bin kişi kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Felluce'den 70 bin kişi kurtarıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak hükümetinin çabaları sonucu Felluce ve civar bölgelerden yaklaşık 70 bin kişi kurtarıldı.

Irak Başbakanlık Sözcüsü Said el-Hadisi, terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için operasyon başlatılan Felluce'den yaklaşık 70 bin kişinin kurtarıldığını ve bu kişilere gerekli hizmetin verildiğini belirtti.

Hadisi, Irak resmi televizyonunda yayınlanan basın açıklamasında, hükümetin çabaları sonucu Felluce ve civar bölgelerden yaklaşık 70 bin kişinin kurtarıldığını ve bu kişilerin barınma merkezlerine yerleştirildiğini kaydetti.

Söz konusu kişilere gerekli hizmetlerin sağlandığını kaydeden Hadisi, "Mali ve güvenlik açısından bazı zorluklarla karşılaşılmasına rağmen hükümet, sığınmacıların temel gereksinimlerini karşılayabildi. Geri kalan gereksinimlerin de karşılanması ve hizmetin artırılması için çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hadisi, hükümetin terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonlar düzenlenen Ninova gibi diğer bölgelerden gelenler için de hazırlık yaptığını belirtti.

Uluslararası toplum ve insani yardım kuruluşlarına seslenen Hadisi, evlerini terk etmek zorunda kalanlar konusunda Irak hükümetine daha fazla destek olma çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...