'Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde mutabakat sağlanamadı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde mutabakat sağlanamadı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde hükümeti temsilen eden heyet, görüşmelerde şu ana kadar hiçbir konuda mutabakat sağlanamadığını bildirdi.

Heyet adına yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, Husiler ile müttefiklerinin yükümlülüklerini doğrudan belirleyen uluslararası meşru kararlar ile üzerinde anlaşmaya varılmış referanslara göre barışın sağlanması için bir yol haritası belirlenmesi konusundaki çabasını takdir ettikleri belirtildi.

Milisler bölgeden tamamen çekilmeden, silahlarını teslim etmeden, meşru hükümet devlet kurumlarında denetimi yeniden sağlamadan herhangi bir siyasi planın mümkün olmadığı ifade edilen açıklamada, "Darbecilerin referanslara bağlı olmaması nedeniyle görüşmelerde şu ana kadar hiçbir konuda mutabakat sağlanamadı." denildi.

Açıklamada, müzakerelerde Husilerin ulusal birlik hükümetinde yer alma taleplerine işaret edilerek, gelecekteki herhangi bir siyasi ortaklığın, milis gruplara mensup olmayan siyasi parti ve güçlerle gerçekleşmesi gerektiği vurgulandı.

Hükümet heyeti, darbecilerin kontrolündeki tüm kent ve bölgelerdeki devlet kurumlarında denetimin yeniden hükümete geçmesi gerektiğinin altını çizerek, barış sürecinin başarıyla uygulanması için müzakerelerin, İsviçre’nin Basel kentinde geçen aralık ayında gerçekleşen görüşmeler çerçevesinde, Husilerin şehirlerden çekilmesi ve silahlarını teslim etmesinin de aralarında bulunduğu kabul edilmiş beş madde üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...