Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Irak'ta 500 bin kişi iç göçmen statüsüne düşebilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Irak'ta 500 bin kişi iç göçmen statüsüne düşebilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'un İl Meclisi Başkanı Beşar Kiki, kente yönelik kurtarma operasyonu başlaması halinde, yaklaşık 500 bin kişinin iç göçmen statüsüne düşebileceğini belirtti.

Kiki, AA muhabirine Musul operasyonunun muhtemel sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in Musul'dan çıkarılması ve bölgenin geri alınması için başlatılacak operasyonun sonunda 500 bin kişinin iç göçmen statüsüne düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu insanların karşılanması için çok güçlü bir hazırlık yapılması lazım. Evet bazı temel hazırlıklar yapıldı ancak yetersiz. Irak merkezi hükümeti maalesef mali olarak bu konuda henüz bir ödenek ayırmadı." dedi. 

"PKK bölgede istikrarsızlığa yol açıyor"

Bölgede istikrarsızlık ve provokatif eylemlerin kaynağı olan terör örgütü PKK'nın Musul'da barınmak istemesine şiddetle karşı olduklarını vurgulan Kiki, "PKK unsurlarının Şengal (Sincar) bölgesinde kalmasına izin vermiyoruz çünkü istikrarsızlığa yol açıyorlar. Oradaki iç göçmenler evlerine dönmek istiyor ancak PKK buna izin vermiyor. Mevcut haliyle hükümet dairelerini işgal eden militanların en kısa zamanda o daireleri boşaltmaları gerekiyor. Orada kalmalarının bir anlamı yok ve geldikleri yerlere dönmeleri şarttır." ifadelerini kullandı.

Son olarak Türkiye'nin bölgedeki olumlu rolünden de bahseden Kiki, "Türk askerleri kenti kurtaracak güçlere askeri danışmanlık yapacak. Bunun yanında Türkiye, bölgedeki halka insani ve mali açıdan yardım etti ve etmeye de devam ediyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...