Filistin'de künefenin memleketi Nablus

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistin'de künefenin memleketi Nablus

DÜNYA Haberleri  / AA

Künefenin memleketi olarak bilinen Batı Şeria'nın Nablus kentinin geleneksel tatlıları ramazan sofralarını tatlandırıyor.

Ramazan ayında Nablus kentinin vazgeçilmez tatlarından künefe başta olmak üzere geleneksel tatlılara rağbet arttı. Gelenek ve göreneklerine sahip çıkan Nablus'ta geleneksel tatlılar ramazan sofralarını süslemeye devam ediyor.

Yaklaşık 30 kişinin çalıştığı Ebu Saliha tatlı fabrikasında, künefe, kadayıf, zülbiye, herise başta olmak üzere çok sayıda geleneksel tatlı üretiliyor. Damaklardan önce gözlere hitap eden Nablus'un merkezinde bulunan satış dükkanı ise iftara yakın saatlerde tatlı almaya gelen müşterilerle dolup taşıyor.

"Ramazan ayında fabrika arı kovanına dönüyor"

Ebu Saliha fabrikasında çalışan Vail eş-Şerefe, 35 yıldır tatlı üretiminde çalıştığını ve neredeyse bütün tatlılarda ustalaştığını belirterek, "Ramazan ayında fabrika arı kovanına dönüyor. Yaklaşık 12 saat çalışıyoruz. Nablus tatlılarına büyük talep var." dedi.

Ebu Saliha Tatlı Şirketi'nin sahiplerinden Mecdi Ebu Saliha, Nablus'un künefenin başkenti olduğunu kaydederek, "Ramazan ayında işler artıyor. Taleplere karşılık verebilmek için işçi sayısının arttırılması gerekiyor. Nablus, künefesi ve tatlılarıyla biliniyor. Nablus'un ünü yabancı ülkelere kadar ulaştı." diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...