Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en büyük mülteci kampına Ramazan yardımı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dünyanın en büyük mülteci kampına Ramazan yardımı

DÜNYA Haberleri  / AA

Konya merkezli RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, dünyanın en büyük mülteci kampı olan ve insani krizin büyüdüğü Dadaab'da, ramazan boyunca 17 bin 500 kişiye her gün iftar veriyor.

Kenya'nın Somali sınırındaki, 600 binden fazla mültecinin barındığı Dadaab Kampı'nda, 4 yıldır aralıksız faaliyet gösteren yardım kuruluşlarından RİDA Derneği, kampta yaşanan sıkıntılar nedeniyle ramazan ayında yardımlarını yoğunlaştırdı.

Dadaab'da yaptıkları çalışmalar hakkında AA muhabirine konuşan RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kalender, kampta 2012 yılında başladıkları çalışmalarına şu anda 6 ayrı bölgede 8 medrese ve aşevi ile devam ettiklerini, ramazan boyunca günde 17 bin 500 kişiye iftar yemeği verdiklerini söyledi.

Kenya hükümetinin Dadaab Kampı'nı kapatma karar alması nedeniyle bölgedeki yaşam koşullarının daha da kötüleştiğini vurgulayan Kalender, "Kenya hükümeti, kampta yapılan yardımları önce azalttı, sonra da tamamen kesti. Kampın birçok bölgesinde sular, devlet tarafından kesildi. Kampta yaşayan Somalili Müslümanlara ölmeleri veya kampı terketmeleri seçenekleri sunuluyor. Özellikle bu sene kamptaki mülteciler açlık sıkıntısı çekiyor, çok zor şartlarda oruç tutuyorlar. Bu nedenle ramazanda yardımlarımızı arttırmaya gayret ediyoruz. Türkiye halkından Dadaab Kampı'na daha fazla yardım etmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Somali sınırında yer alan Garissa eyaletinde 1992 yılında kurulan ve dünyanın en büyük mülteci kampı olan Dadaab'da, çoğunluğu Somalili Müslümanlar olmak üzere Tanzanya, Sudan ve Etiyopyalı mülteciler yaşıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...