İngiltere’de anketler yine yanıttı

Düzenleyen:
İngiltere’de anketler yine yanıttı

DÜNYA Haberleri

İngiltere dün yapılan referandumla AB'den ayrılma yoluna girerken, anket şirketleri 2014’ten bu yana 3. büyük yenilgilerini aldı.

İngiltere dünkü referandumla Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma sürecine girerken, anket şirketleri 2014’ten bu yana 3. büyük yenilgilerini aldı. İngiltere’de şubat ayında başlayan referandum sürecinde anketler uzun süre ibreyi küçük bir farkla AB’de kalınmasından yana gösterdi. Anketlerde yaşanan ender kırılmalarda ise AB’de kalınmasından yana olanların farkı yüzde 20’ye kadar çıkarabildiği görülüyordu. Ipsos Mori’nin 16 Mayıs tarihli anketinde AB yanıları yüzde 55, ayrılıkçılar yüzde 37 olarak tespit edilirken, ORB’un 22 Mayıs tarihli anketi AB yanlılarını yüzde 58, ayrılıkçıları yüzde 38 olarak gösteriyordu.

İngiliz basınına, dünkü tarihi oylama başlamadan hemen önce yansıyan Ipsos Mori anketi ise AB’de kalma yanlılarını yüzde 52’ye 48 önde gösterdi.

Anketlerin yaşattığı hava, AB’den ayrılma yönünde güçlü bir kampanya yürüten sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage’ı yenilgiyi kameralar önünde kabul etmeye sevk etti. Farage, AB’de referandumdan AB’de kalma yanlılarının kıl payı önde çıkacak gibi göründüğünü açıkladı.

Ancak bugün sabah saatlerinde netleşen referandum sonuçları, son anketin tam tersi yönde bir neticeyi ortaya koydu. İngilizler yüzde 52’ye yüzde 48 ile AB’den ayrılma yönünde oy kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...