Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İskoçya’dan ikinci referandum sinyali

Düzenleyen:
İskoçya’dan ikinci referandum sinyali

DÜNYA Haberleri

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Birleşik Krallık’ın referandumla “AB’ye "Hayır” demesinin ardından İskoçya’da bağımsız ikinci bir referandum gerçekleştirilebileceği sinyalini verdi.

Birleşik Krallık’ta dün yapılan referandumda halkın yüzde 52’si “AB’ye Hayır” diyerek ülkenin kaderiyle ilgili tarihi bir karar verdi. Referandumun resmi sonuçlarının sabah saatlerinde açıklanmasının ardından İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya’da ikinci bağımsız bir referandum gerçekleştirilebileceğini ifade ederek, İskoçya’nın iradesi dışında AB’den çıkarılma ihtimalini “demokratik olarak kabul edilemez” bulduğunu söyledi. İskoç hükümetinin bir diğer bağımsız oylamayı gerçekleştirmek için yasa hazırlamaya başlayacağını aktaran Sturgeon açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Üzüldüğüm nokta şudur ki, İskoçya ve geri kalan Birleşik Krallık ülkeleri arasında şiddetli bir fikir ayrılığı var.” İskoç Başbakanı sonuçlar ne olursa olsun İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’nın İskoçya’nın en yakın komşuları ve en yakın dostları olacağını ifade ederek, “Hiçbir şey değişmeyecek” dedi. İskoç Başbakan, kabinenin atılacak adımları belirlemek için yarın toplanacağını sözlerine ekledi.

İskoçya’da “AB’ye Evet” diyenlerin oranı yüzde 62 olurken, “Hayır” diyenlerin oranı ise yüzde 38’de kalmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...