Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere bin pişman, AB'ye geri dönüş yolunu arıyor

Düzenleyen:
İngiltere bin pişman, AB'ye geri dönüş yolunu arıyor

DÜNYA Haberleri

Referandum sonrası istifa kararı alan Başbakan Cameron, ülkesinde ve AB ülkeleri tarafından “sorumsuz”, “vizyonsuz”, “popülist” olarak suçlandı.

İngiliz halkının Avrupa Birliği’ne (AB) veda etme kararı sadece İngiltere’yi değil üye olan olmayan ülkeleri de şoke etti. Avrupalı liderler olayda tek ve en büyük suçlunun İngiliz Başbakan David Cameron olduğunu vurguladı. Ülkelerin liderleri Cameron’un “popülist” bir politika uğruna sadece ülkesini değil Avrupa’yı da ateş attığını dile getirdi. İngilizlerin kararının AB’de bir domino etkisi yapacağının belirtileri de ilk günden geldi. Fransa, Hollanda, İtalya ve İspanya’da ayrılıkçıların “AB’den çıkalım” yönünde seslerini yükseltmeleri AB’de kalma taraftarı olan bu ülke liderlerinin canını sıkmaya başladı.

ŞOKU ATLATAMADILAR
En büyük şoku yaşayanlardan Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararını büyük üzüntüyle karşıladığını belirterek, isim vermeden Cameron’u suçladı: “Dönüm noktasındayız. Diğer ülkelerde bunu izlerse nasıl durdurabileceğimizi bilemiyorum. Oysa bu sonuç öngörülebilirdi” dedi. Cameron’a en sert eleştirilerden biri İspanyol Başbakan Mariano Rajoy’dan geldi. Cameron’u eleştiren eleştiren Rajoy, “Bir başbakan aldığı ve ya almadığı kararların sonuçlarını çok iyi bilmeli ve temkinli olmalı” diye konuştu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ise yakın çevresine, “Böyle bir riske ne gerek vardı” diyerek Cameron’u tek suçlu olarak gösterdiği öğrenildi.

İKİNCİ İSTİFA ŞOKU
İngiltere şokunu atlatmaya çalışan AB liderleri ise, dün acil toplanma kararı aldı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin yarın acilen toplanacağı ve “dağılmayı önlemek için neler yapılacağını” görüşecekleri bildirildi. Bu arada, İngiltere’nin AB Komiseri Jonathan Hill, referandumdan çıkan “Brexit” kararının ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı. Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker böyle bir kararı beklemediklerini itiraf ederken, “Yapacak bir şey yok” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...