Avustralya'daki Eritreliler Türkiye’den yardım istedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avustralya'daki Eritreliler Türkiye’den yardım istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler'in Eritre raporuna destek gösterisi düzenleyen Eritreli Müslümanlar Türkiye’den yardım talep etti.

BM İnsan Hakları Araştırma Komisyonunun Eritre hükümetini, 25 yıldır kölelik, tecavüz ve işkence olmak üzere insanlığa karşı suç işlemekle itham ettiği raporuna destek için gösteri düzenleyen Avustralya'daki Eritreliler Türkiye’den destek istedi.

Melbourne eyalet kütüphanesi önünde toplanan bir grup Eritreli gösterici, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Araştırma Komisyonunun Eritre hükümetini, 25 yıldır kölelik, tecavüz ve işkence dahil olmak üzere insanlığa karşı suç işlemekle itham ettiği raporuna destek gösterisi düzenledi. Melbourne’da yaşayan Eritrelilerin çocukları ile katıldığı gösteride yapılan konuşmalarda Eritre Devlet Başkanı İsaias Afewerki’nin istifası istendi.

Grubun sözcüsü Alamin İdris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Komisyonunun soruşturma raporunu desteklemek için gösteri düzenlediklerini belirterek ‘‘Destekliyoruz çünkü bu komisyonunun buldukları Eritre’de yaygın ve sistematik bir şekilde işlenen insanlığa karşı suçlardı.’’ dedi.

Başta Türkiye olmak ülkelerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine baskı yapmalarını ve Eritre’de işlenen suçları bir an önce durdurmalarını isteyen İdris, ‘‘Türk hükümetine ve (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’a mesajımızı ulaştırmak istiyorum, her zamanki gibi Eritre’deki insanların yanında durmalarını istiyorum, bütün gücünü kullanıp Eritreli insanların yanında olup baskı yapabilirse bir çözüme ulaşılabilir.’’ ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...