HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriye'de son 5 yılda 12 bin 679 kişi işkence sonucu öldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de son 5 yılda 12 bin 679 kişi işkence sonucu öldü
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de son 5 yılda 12 bin 679 kişinin işkence sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından İşkence Mağdurlarıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle "Geride Kalan Tutuklular Kurtarılmalı" başlığıyla yayımlanan yıllık raporda, Mart 2011'den Haziran 2016'ya kadar 53'ü kadın, 163'ü çocuk 12 bin 679 kişinin işkence sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Esed güçlerinin işkence ile ölümlerin yüzde 99'undan sorumlu olduğu ifade edilirken, terör örgütü PYD'nin 1'i çocuk 18 kişinin, DAEŞ'in ise 1'i çocuk 29 kişinin işkence ile ölümüne neden olduğu kaydedildi.

Nusra Cephesinin 15, silahlı muhalif grupların ise 19 kişinin işkenceyle ölümünden sorumlu olduğu aktarıldı.

İşkence ile hayatını kaybeden kişilerin fotoğrafları ile isimlerinin tek tek SNHR arşivde kayıtlı olduğu bilgisi verildi.

SNHR Başkanı Fadıl Abdulgani raporda, hiçbir gözaltının yasal yollarla yapılmadığını ve yakınlarının ölümün nedenine ilişkin bir belge almadığını belirterek, Esed rejiminin insanlığa karşı suç işlediğini vurguladı.

PYD'nin de kaçırdığı insanları çok kötü şartlarda tuttuğu ve işkence yaptığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...