Lübnan'da bombalı saldırı

Lübnan'da bombalı saldırı

DÜNYA Haberleri

Lübnan'ın Suriye sınırında bulunan El-Kaa kasabasında patlamalarda 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan Kızılhaç'ı, dün akşam saatlerinde ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi'nde yer alan El-Kaa kasabasında gerçekleşen intihar saldırısı sonucu 8 kişinin yaralandığını açıkladı.
Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise patlamanın kasaba merkezindeki bir kilisenin yakınlarında gerçekleştiği belirtilirken, iki intihar saldırganlarının motosiklet ile kasabaya giriş yaptığı ve ilk saldırganın kilisenin dışarısında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bilgisi paylaşıldı.
İkinci saldırganın ise vatandaşların olay yerine toplanmasından sonra üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği kaydedildi. Açıklamada, diğer intihar bombacılarının da bölgedeki askerlere yönelik saldırıda bulunduğu ama patlamanın herhangi bir ölüme yada yaralanmaya neden olmadığı ifade edildi.
Açıklamada, yaralı sayısına ilişkin bilgi yer almazken ordu birliklerinin olay yerini güvenlik kordonu altına aldığı ve kasabanın kırsalında silahlı unsurlarla çatışmalar yaşandığı bilgisi paylaşıldı.
Öte yandan güvenlik birimleri, bölgedeki halka toplu yerlerden uzak durma uyarısında bulundu.
El-Kaa kasabasında pazartesi sabah erken saatlerde de 4 intihar bombacısının üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 5 kişi ölmüş 15 kişi yaralanmıştı.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta iki hafta önce özel bir bankanın önüne yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı ise üstlenen olmamıştı.
Lübnan Suriye sınırında yer alan El-Kaa kasabası yakınlarında Lübnan ordusu düzenli olarak Suriye'den gelen unsurlarla çatışmalar yaşıyor. Söz konusu bölge, geçen sene de benzer çatışmalara sahne olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...