'Avrupa yolumuza devam edeceğiz, referandum olmayacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Avrupa yolumuza devam edeceğiz, referandum olmayacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Sırbistan Başbakanı Vucic, "Avrupa yolumuza devam edeceğiz. Bizde referandum olmayacak." açıklamasında bulundu.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, AB üyelik sürecine ilişkin Sırbistan'da referandum yapılmayacağını açıkladı.

Sırbistan'daki Amerikan Ticaret Odası'nın iş yemeğine katılan Vucic, burada yaptığı açıklamada, yeni kurulacak hükümetin Avrupa değerleri için mücadele etmeyi sürdüreceğini vurgulayarak, "Sırbistan'da Avrupa yolu hakkında referandum yapılması söz konusu değildir." diye konuştu.

Yeni hükümetin programı, sorumlulukları ve kararlılığıyla Avrupa yolunda kalacağını dile getiren Vucic, Birleşik Krallık gibi Sırbistan'da da AB referandumu yapılmasını isteyenlerin ise 4 yıl daha bekledikten sonra seçimi kazanıp bunu yapabileceklerini ifade etti.

Vucic, "Avrupa yolumuza devam edeceğiz. Bizde referandum olmayacak." diye konuştu.

Karadağ'da AB hedefinden vazgeçmeyecek

Öte yandan, bugün mecliste milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Karadağ Başbakanı Milo Dukanovic de Birleşik Krallık'taki AB referandumunun sonucu ne olursa olsun, ülkesinin AB üyeliği hedefinden vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Hükümetin dış politikadaki hedeflerine bağlı kalacağını söyleyen Dukanovic, "Birleşik Kralllık halkının verdiği karara koşulsuz saygı duyuyoruz ancak hükümetimiz iç ve dış politikadaki hedeflerine bağlı kalacaktır. Bu hedeflerden biri de AB üyeliğidir." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...