Sünni aşiretler Haşdi Şabi'nin geri çekilmesini istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sünni aşiretler Haşdi Şabi'nin geri çekilmesini istiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Tuzhurmatu'daki Sünni aşiretler, terör örgütü DAEŞ bahanesiyle bölgeye yerleşen Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin geri çekilerek, kontrol ettiği noktaları Irak ordusu ve Peşmerge güçlerine teslim etmelerini istiyor.

Terör örgütü DAEŞ'in, Irak'ta Salahaddin ve diğer çevre bölgeleri ele geçirmesi üzerine Tuzhurmatu'yu terk edip, Kerkük'e kentine sığınan Sünni iç göçmenler, evlerine güvenli şekilde geri dönebilmek için Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) bölgeden çekilmesini bekliyor.

Tuzhurmatu Sünni Aşiretleri Topluluğu Başkan Yardımcısı Şeyh Tahır Hindi, düzenlediği basın toplantısında, bölgede faaliyet gösteren yasa dışı güçler nedeniyle yaklaşık iki yıldır uzak yaşadıklarını evlerine dönemediklerini söyledi.

Bölgede meydana gelen şiddet olayları, adam kaçırma ve öldürme olaylarında Sünni Arap ve Türkmenlerin zarar gördüğünü anlatan Hindi, bu işin arkasında Haşdi Şabi'nin olduğunu ileri sürdü.

Söz konusu güçlerin iki yıl boyunca bölgede işledikleri suçlardan dolayı yargı karşına çıkarılmaları gerektiğine işaret eden Hindi, aksi takdirde bölgeye istikrarın gelmeyeceğini kaydetti.

Hindi, Haşdi Şabi tarafından kontrol edilen bölgelerin Irak ordusu ve Peşmerge güçlerine teslim edilmesini isteyerek, daha önce Sünnilerin çoğunlukla yaşadığı yerlerde görev yapan Sahva Gücü'nün (Sünni Gücü) tekrar aktifleştirilmesi önerinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...