Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İngiltere’nin AB’den ayrılması konusunda zaman kaybedemeyiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İngiltere’nin AB’den ayrılması konusunda zaman kaybedemeyiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "İngiltere’nin AB’den ayrılması ve AB’ye ivme kazandırılması konularında zaman kaybedemeyiz." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi İngiltere'nin AB’den ayrılmasına ilişkin sonuçları görüşmek üzere bir araya geldi. 

Hollande, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, İngiltere’deki referandumdan ülkenin AB’den ayrılma kararı çıkmasını üzüntüyle karşıladıklarını ancak karara saygı göstermek gerektiğini söyledi.

"Zaman kaybedemeyiz"

Bu dönemde sorumluluk alınması gerektiğini ifade eden Hollande, "İngiltere’nin AB’den ayrılması ve AB’ye ivme kazandırılması konularında zaman kaybedemeyiz." dedi. 

İngiltere'nin Birlikten ayrılmasının Avrupa'ya bir etki yapmaması gerektiğini vurgulayan Hollande, bunun için İngiltere’nin başvuruyu en kısa sürede yapması gerektiğini kaydetti.

İngiltere'deki siyasi durumu anlayışla karşıladıklarını, buna saygı göstermek gerektiğini ifade eden Hollande, AB’nin de İngiltere’den saygı beklediğini dile getirdi.

Merkel: Adımı İngiltere atması lazım

Almanya Başbakanı Merkel ise AB Antlaşması'nın 50 maddesine göre AB’yi terk etmek isteyen ülkenin AB Konseyi’ne başvuruda bulunması gerektiğini hatırlatarak, İngiltere’nin başvurusu olmadan başka adım atılamayacağını söyledi.

AB’den ayrılma başvurusu gelmeden İngiltere’nin ayrılmasına ilişkin resmi veya gayri resmi görüşmeler yapılamayacağı konusunda hemfikir olduklarına işaret eden Merkel, "Adımın İngiltere tarafından atılması gerekir." şeklinde konuştu. 

Renzi: Demokrasi ile bir oyun oynanmayacağı bilinmeli
İtalya Başbakanı Renzi ise İngiltere’de yapılan referandumdan sonra kendilerinde, "bir şeyi kaybettikleri" hissinin oluştuğunu ve İngiliz halkının verdiği karara üzüldüklerini söyledi.

İngiltere'de düzenlenen referandumla ilgili bir soruya Renzi, "Benim için önemli olan Avrupa’daki kamuoyunun demokrasi ile bir oyun oynanmayacağını bilmesi." yanıtını verdi. 

Ortak bildiri

Üç liderin görüşmeye ilişkin yayınladıkları ortak bildiride, İngiltere'nin ayrılmasına ilişkin ne zaman başvuru yapacağı konusunda "AB’nin, doğru cevaplar vereceğine inanıyoruz. Kaybedecek zamanımız yok." ifadesi kullanıldı.

AB'nin ileriye götürülmesi gerektiğinin altı çizilen bildiride, Birliğin öncelikleri konusunda ülkelerin güçlerini birleştirmesi istendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...